Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hamidreza Samani ile Ortognatik Çene Cerrahi işlemleri hakkında Bakırköy Arestetik kliniğinde görüşmek için randevu isteyebilirsiniz.
█▌Ortognatik Çene Cerrahisi Nedir?
Plastik cerrahlar ve ortodonti uzmanların birlikte hareket ederek hastanın ağız kapanışını doğru hale getirmesi ve sefalometrik oranlarıyla ölçülerini normalleştirme cerrahisidir. Bu süreçte ortodonti uzmanları hastanın dişsel yapısını gerektiği konuma getirdikten sonra sefalometrik ölçülere göre alt ve üst çenenin gerektiği konuma getirilmesi için bir plan belirlerler. Tabi ki bu plan plastik cerrahların yumuşak dokuların dış görünümünü de gözetleyerek hazırlanır. (Hastanın sefalometrik ölçüleri her zaman ön plandadır fakat yumuşak dokunun dış görünüşü üzerindeki etki ikinci planda önemsenir). Bu plan belirlendikten sonra cerrahi uygulanır ve hasta yeni yüzüne kavuşur.
✦ Ortognatik çene cerrahi fiyatlarıyla ilgili net bilgiler verebilmek için hastanın şikayetlerini, estetik beklentilerini objektif olarak değerlendirmek gereklidir. Ortognatik çene cerrahi fiyatları, öncelikle hastanın muayene edilmesi ve ne gibi cerrahi işlemlere ihtiyacı olduğunun saptanması sonrası belirlenebilmektedir.
Ortognatik çene cerrahi ameliyatlarıyla ilgili Bakırköy'ün Uzman Estetik Kliniği Arestetik ve Ünlü Doktoru Hamidreza Samani'ye sorularınızı sormak ve muayene olmak için mesai saatlerinde ☏ +90 212 233 00 16 telefon numarasını arayabilir ya da canlı destek hattından Ortognatik çene tedavisiyle ilgili uzman doktorla görüşmek istiyorum diyerek talepte bulunabilirsiniz. Mesai saatleri dışında ise bu sayfada yer alan Arestetik Anında İletişim formunu ya da iletisim@arestetik.com.tr mail adresini kullanarak mesajınızı gönderebilirsiniz. En kısa sürede Arestetik hasta danışmanı tarafınızla iletişime geçecektir.
Not: Sağlık Bakanlığı onaylı estetik merkezlerinin web sitelerinde Ortognatik Çene Cerrahi işlem fiyatlarını belirtmeleri yasal değildir ve cezai müeyyideleri vardır.
✦ Ortognatik cerrahi ameliyatından önce hasta yaklaşık 1-2 sene süren bir ortodonti tedaviden geçer ve ameliyata hazırlanır. Bu süre zarfında dişler düzenlenir ve gerektiği konuma getirilir.
▬ Ameliyattan önce tüm diğer ameliyatlarda olduğu gibi hasta 3 hafta öncesinden sigara içmemelidir.
▬ Kan sulandırıcı ilaçlar, vitaminler ve zayıflama ilaçları kullanmamalıdır.
▬ Hastanın kullandığı önemli ilaçların olması durumunda ise ilgili doktora mutlaka danışılmalıdır.
✦ Ameliyat genel anestezi altında yapılır. Yaklaşık 3-4 saat süren bu ameliyatta alt çene, üst çene veya bazen her ikisinde kemikler özle yöntemle kesilip çene yeni yerine getirilerek, plak ve vida yardımıyla sabitlenir.
▬ Ortognatik çene cerrahi ameliyatından sonra hasta bir gece hastanede tutulur ve çok ağrı yaşamaz.
▬ İlk günlerde yüzün şişi artabilir. Sonraki günlerde bu şiş azalır ve bir sorun oluşturmaz.
▬ İlk haftada sıvı gıdalarla beslenen hasta ikinci haftadan sonra yumuşak ve çiğneme gerektirmeden yutulabilecek (patates püresi gibi) gıdalara başlar.
▬ İlk 1-3 hafta hastanın ağzı ince lastiklerle kapatılarak, alt ve üst çene birbirine sabitlenir. Bu durum kırıkların hızlı iyileşmesi için önemlidir. Daha sonra hasta yemek esnasında bu lastikleri çıkarıp yemekten sonra tekrar takar.
▬ Hasta ilk hafta ortodontist ve plastik cerrah tarafından kontrol edilir ve duruma göre kontrol sıklığı belirlenir.
▬ Hasta 6 ay boyunca sert ısırmalardan kaçınmalıdır.
▬ Ortognatik çene ameliyatından sonra karşılaşılabilen sorunlar arasında alt çene ve alt dudakta hissizlik en çok hastaları tedirgin eden en büyük problemdir.
(Bu durum genellikle geçici olup bu bölgelerin duyusunu sağlayan sinirin alt çene kemiğine işlem yapma esnasında gerilmesinden kaynaklanır. Sinir kemiği kırma esnasında hasar görürse duyu kaybı kalıcı olur.)
▬ Üst çene ameliyatlarında geçici bir süre nefes alma ve beslenme zorluğu hastanın yaşadığı diğer sorunlardır.
Ortognatik çene cerrahisinde sonuçlar hastanın problemi temelden çözüldüğü için kalıcıdır. Bazen kısmı geri dönüş görülebilir fakat bu çok nadirdir. Genellikle yanlış planlama veya doğru olmayan kemik sabitlenmesinden kaynaklanır. Bazen de her hangi bir neden bulunmadan görülebilir.