Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hamidreza Samani ile Mezoterapi hakkında Bakırköy Arestetik kliniğinde görüşmek için randevu isteyebilirsiniz
█▌Mezoterapi Nedir?
Cildin ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri ince iğne enjeksiyonlarıyla doğrudan cilde tekrar ulaştırma tekniğine mezoterapi denir. Fransa'da doktorluk yapan Michel Pistor tarafından 1952'de geliştirilmiştir. Günümüzde etkili bir cerrahisiz estetik yöntemi olarak kabul edilmiştir ve tüm dünyada kullanılmaktadır.
Cildin kan akışı ve kollajen yapımını hızlandırmak Mezoterapi yönteminin en önemli etkilerindendir. Seanslardan oluşmaktadır ve düzenli yapılması gereken bir yöntemdir. Çok ince ve kısa olan Mezoterapi iğnesi hastanın ağrı veya azı hissetmeden tedavi görmesini sağlar. Diğer cilt gençleştirme işlemleriyle birlikte veya tek başına uygulanabilir.
█▌Mezoterapi Ne İşe Yarar?
Mezoterapi uygulamasında cildin yaşlanmasını yavaşlatan cilt altı dokularına cildin yenilenmesini hızlandıran gerekli maddeler enjekte edilerek etki sağlanır. Sorunlu bölgeye direkt uygulanan mikroenjeksiyonlarla hiçbir yan etki olmadan sorunu ortadan kaldırmaya yarar ve çok ince, kısa olan "Mezoterapi İğnesi" hastanın ağrı veya azı hissetmeden tedavi görmesini sağlar.
█▌Mezoterapi Hangi Tedaviler İçin Uygulanır?
Günümüzde Mezoterapi hem medikal hem de estetik amaçlı olarak insan vücudunun yüz ve saçlı deri olmak üzere bir çok bölgelerine uygulanmaktadır. Peki hangi tedaviler için Mezoterapi uygulaması kullanılır ve etkilidir?
▬ Cilt kırışıklıkların ve derin çizgilerin yok edilmesi tedavisi
▬ Saç dökülmelerine karşı önlem için uygulanır
▬ Saç dökülmesine neden olan alopesinin (saçkıran) tedavi edilmesi için
▬ Migren ya da adet ağrılarının giderilmesi için
▬ Spor travmaları, varis ve lenfödem gibi damar hastalıklarının tedavisi için
▬ Boyun veya bel fıtığı ağrılarının giderilmesi için
▬ Artirit gibi eklem hastalıklarının tedavisi için
▬ Mide, uyluk, kalça, bacak, kol ve yüz gibi bölgelerdeki aşırı yağlanmaların azaltılması için
▬ Selülitlerin azaltılması tedavisi için
▬ Cilt sıkılaştırılması tedavisi için
✦ Mezoterapi fiyatlarıyla ilgili net bilgiler verebilmek için hastanın şikayetlerini, estetik beklentilerini objektif olarak değerlendirmek gereklidir. Örneğin mezoterapi zayıflama fiyatları ya da mezoterapi yüz fiyatları birbirinden farklıdır. Mezoterapi fiyatları, öncelikle hastanın muayene edilmesi ve ne gibi işlemlere ihtiyacı olduğunun saptanması sonrası belirlenebilmektedir. Yüzünüzdeki kırışıklıkları gidermek, saç dökülmesini engellemek gibi tedavi yelpazesinde kullanılan Mezoterapi estetik uygulamalarıyla ilgili İstanbul Bakırköy Estetik Kliniği Arestetik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doktor Hamidreza Samani'ye sorularınızı sormak ve muayene olmak için hemen randevu isteyebilirsiniz.
→ Bakırköy Estetik Kliniği
Mesai saatlerinde ☏ +90 212 233 00 16 - +90 553 923 00 16 - +90 546 529 00 16 telefon numaralarını arayabilir ya da canlı destek hattından Mezoterapi işlemleriyle ilgili doktorla görüşmek için talepte bulunabilirsiniz. Mesai saatleri dışında ise bu sayfada yer alan Arestetik Anında İletişim formunu ya da iletisim@arestetik.com.tr mail adresini kullanarak mesajınızı gönderebilirsiniz. En kısa sürede Arestetik hasta danışmanı tarafınızla iletişime geçecektir.
Not: Sağlık Bakanlığı onaylı estetik merkezlerinin web sitelerinde Mezoterapi işlem ücretlerini belirtmeleri yasaklanmıştır.
✦ Mezoterapi öncesi hasta bir hafta süresince aspirin ve diğer nonsteroidal ilaçlardan uzak durulmalıdır. Aksi takdirde Mezoterapi işlemi esnasında kanama riski artmaktadır.
✦ Alanında deneyimli ve uzman doktorlardan destek alındığında Mezoterapi tedavisinin yan etkilerinin minimal düzeyde olduğunu belirtmek gerekir. Bununla birlikte çok düşük de olsa oluşabilecek yan etkiler ise şu şekilde sıralanabilir:
• Mide bulantısı
• Ağrı
• Duyarlılık konusunda hassasiyet
• Şişlik
• Kaşıntı
• Kızarıklık,
• Morarma
• Enjeksiyon yerinde deformasyon
• Ciltte oluşan koyu lekeler
• İsilik
• Enfeksiyon
• Yara izleri
✦ Cerrahi bir müdahale olmadan istenmeyen yağlardan kurtulma, ideal vücut şekline kavuşma, saç dökülmesini engelleme gibi bir çok hasta şikayetlerinde umut verici bir tedavi olan Mezoterapi, içerdiği malzemeler bakımından FDA onayına sahip olmalıdır. Onaylanmış bileşenler kullanıldığı sürece güvenlidir. Bununla birlikte standart bir formül bulunmamaktadır. İhtiyaca göre formülü geliştiren ve uygulayan kişinin alanında uzman lisanslı bir doktor olması oldukça önemlidir.
✦ Hasta herhangi bir yan etki görülmediği takdirde Mezoterapi sonrası gündelik hayata hemen geri dönüş yapabilir.
✦ Hiç bir yan etki olmadan sorunlu bölgeye direkt uygulanan mikroenjeksiyonlarla sorunu ortadan kaldırabilmek için hastanın genel sağlık durumuyla ilgili doktorunu tam olarak bilgilendirmesi çok önemlidir. Alanında uzman bir doktordan destek alındığında bir öğle yemeği arasında bile uygulanan işlemler Mezoterapi sonuçlarının başarılı olmasını sağlayacaktır.
Kas veya damara yapılan enjeksiyonların ya da ağız yoluyla alınan ilaçların ilgili probleme direkt etki etmesi çoğu zaman zordur. Çünkü ilaçların vücutta emilimi sırasında bazı kısımlar emilmeden vücuttan atılmaktadır. Bu da tedavi sürecinin etkin işlemesini önlemektedir. Mezoterapi ise sorunlu bölgeye direkt uygulanan mikroenjeksiyonlarla ile hiçbir yan etki olmadan sorunu ortadan kaldırmaktadır. Çok ince ve kısa olan mezoterapi iğnesi hastanın ağrı veya sızı hissetmeden tedavi görmesini sağlar.
✦ Mezoterapi, cildin orta tabakasına çok ince olan iğneler kullanılarak seanslarla yapılmaktadır. Böylece cilde hasar veren zayıf dolaşım ve inflamasyon gibi temel sorunlar giderilmektedir. Her seansta bir dizi enjeksiyon alınmaktadır. Bu işlem için mekanik bir tabanca da kullanılabilmektedir. Enjeksiyonlar tedavinin amacına göre 1 ile 4 mm arasında derinliklerde cilde verilmektedir.
✦ Mezoterapi uygulamasında enjekte edilen maddelerin standart bir formül yoktur. Bu maddeler vitaminlerden, enzimlerden, hormonlardan ve bitki ekstrelerinden elde edilir. Uygulama sürecinde uzman doktorlar hastanın durumuna göre çok çeşitli yöntemlerle çözüm sunmaktadır. Bunlardan bazıları şunlardır:
▬ Reçeteli ilaçlar (vazodilatatörler ve antibiyotikler gibi)
▬ Hormon tedavisi (kalsitonin ve tiroksin gibi)
▬ Enzimlerin kullanımı (kollajenaz ve hiyalüronidaz gibi)